Blij aan de Balie

Grappig, confronterend, herkenbaar.  Een theatervoorstelling over de dagelijkse praktijken van baliemedewerkers bij Burgerzaken.

Laat je inspireren door baliemedewerkers Daan en Rana die iedere dag te maken krijgen met problemen rondom het briefadres en de BRP. Via verschillende kleurrijke types die aan hun loket verschijnen laten zij ieder op komische wijze hun eigen worsteling en aanpak zien. 

Cynische dienstklopper Daan cleant zijn aura met een luchtverfrisser: ‘Je doet wat je kan, maar ze moeten niet aan je blijven kleven.’ Gevoelige Pitbull Rana barst nog net niet in tranen uit: ‘Die man heeft helemaal niemand. Die gaan we weer terugzien. Hij gaat het niet redden.‘ Daan houdt zich aan de regels en constateert dat er een grens zit aan zijn hulp, maar Rana toont lef en initiatief en weet hem te overtuigen dat je voor iedere burger met problemen het verschil kunt maken. 

Blij aan de balie zet je aan het denken en laat je op invoelende, maar vooral grappige wijze zien hoe belangrijk de rol van de baliemedewerker is. 

Jij kunt het verschil maken. Jij kunt het leven van de burger weer op de rails krijgen en zijn of haar held zijn. 

Loop over de rode loper met je collega’s en leidinggevenden van Burgerzaken en het Sociaal Domein en praat na afloop van de voorstelling mee als we ons verder verdiepen in de problematiek rondom het briefadres en de inschrijvingen in de BRP. 

Meld je nu aan voor een voorstelling bij jou in de regio, ‘Blij aan de balie’ mag je niet missen. 

Blij aan de balie is een voorstelling gemaakt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in samenwerking met gemeenten en de Nationale Ombudsman.